Stort antal deltagare och flera nyheter i årets Bergsjölopp

Sorterad i Artiklar, Bergsjön, Göteborg, Motion & Hälsa av på september 13, 2016

bergsjoloppet_footer

Med en knapp vecka kvar till starten den 17 september är det redan nu ca 500 deltagare (300 st 2015) i alla åldrar anmälda till Bergsjöloppet. Arrangören Christer Andersson på Bergsjön Vårdcentral och BVC är stolt och glad över responsen.
– Det känns fantastiskt kul att så många kommer och springer med oss på lördag! Vi jobbar hårt för att förbättra folkhälsan i Bergsjön, och loppet är en viktig del i det arbetet.

Ny startgrupp: Barnvagnspromenad 2,5 km
En av årets nyheter riktar sig speciellt till småbarnsföräldrarna: en barnvagnspromenad på 2,5 kilometer. Även rullatorer är välkomna.

Ny deltävling: Klasskampen
I år välkomnar vi också skolklasser i området lite extra till Bergsjöloppets Klasskamp, där varje klass som deltar har chans att vara med och dela på en prispott på 10 000 kronor.

#gobergsjon2016 – upplev folkfesten
Anmälan till Bergsjöloppet är öppen ända fram till start. Men inte nog med det: samma dag är det också öppet hus på Bergsjöns nya, fina vårdcentral och kulturfestivalen Tellus som bland annat gästas av Way Out West-aktuella Cherrie. Vi ses i Bergsjön den 17 september!

Om Bergsjöloppet
I Bergsjön är medellivslängden lägre än i övriga Göteborg och många lider av dålig hälsa. För att minska hälsoklyftorna anordnas för andra året i rad ett motionslopp på hemmaplan med förhoppningen om att fler ska finna glädjen med löpning och öka intresset för en sund och rörlig livsstil. Bergsjöloppet helt gratis – alla åldrar är välkomna och alla deltagare får medalj. Loppet arrangeras av Bergsjön Vårdcentral och BVC, Sävedalens AIK och Nötkärnan Vårdcentraler.

Läs mer på www.bergsjoloppet.se eller kontakta verksamhetschef/initiativtagare Christer Andersson 0704-86 81 30 eller pressansvarig Annica Ljungberg 0708-13 81 86

Kommentarer (2)

Trackback URL | RSS Flöde för kommentarer

Sidor som länkar till denna inlägg

  1. Hymn for the weekend - Träningsblogga | september 17, 2016
  2. Bergsjöloppet 2016 - Träningsblogga | september 18, 2016