Bergsjöloppet 2016 – anmälan är öppen!

Sorterad i Allmänmedicin av på mars 20, 2016

Bergsjöloppet 2016 anmälan är öppen!

Nu är anmälan till Bergsjöloppet 2016 öppen. Precis som förra året kostar det inget att vara med. Bergsjöloppet är öppet för alla barn, ungdomar och vuxna. Du behöver inte ens springa utan kan promenera i din egen takt. För tanken med Bergsjöloppet är att alla ska få en rolig dag med musik, glädje, gemenskap och motion. I år är Bergsjöloppet den 17 september. 

Löpning för själ, hjärta och gemenskap

I Bergsjöloppet kan människor i alla åldrar och med olika förutsättningar springa tillsammans genom gatorna i Bergsjön. Förra året fick vi se barn som stolta och lyckliga fick en medalj om halsen. Personer som aldrig sprungit förut som nu vågade övervinna sig själv och ta sig i mål till ljudet av applåder. Det var Bergsjöbor som nyfiket tittade på och som säkert vill prova på att vara med den här gången.

Sist men inte minst fick människor som aldrig tidigare varit i Bergsjön möjlighet att springa sida vid sida med göteborgare med rötter från skilda delar av världen. Alla med helt olika förutsättningar men som sprang tillsammans mot samma mål. Nu kan även du vara med, läs mer och anmäl dig här.

2016 blir vi dubbelt så många!

Förra året sprang 300 personer de olika banorna i Bergsjön, i år ska vi bli ännu fler. Så anmäl dig till Bergsjöloppet redan nu. Det är helt gratis och en bra anledning att börja träna. För motion är inte bara bra för hälsan utan även för humöret. Man blir gladare helt enkelt. På loppets egen webbsida kan du läsa mer om tävlingarna, se bilder och lyssna på radioreportage www.bergsjoloppet.se

 

Träningskvällarna med olympiern Mustafa Muhamed och mats Erixon var populära och llockade löpsugna personer i alla åldrar.

Träningskvällarna med olympiern Mustafa Muhamed och löparlegenden Mats Erixon var populära och lockade löpsugna personer i alla åldrar. Alla sprang efter sin egen förmåga och fick tekniktips och motivation av tränarna. Träningskvällarna är gratis och kräver ingen föranmälan.

Var med och träna tillsammans med oss!

Även i år sänker vi trösklarna till löpning genom att anordna gratis träningskvällar där nybörjare kan vara med i sin egen takt och få råd och inspiration. Träningskvällarna leds av löparlegenden Mats Erixon och inbjudna gäster. 2015 var olympiern Mustafa Mohammed en av dem som visade vägen och bjöd på tekniktips och några svettiga träningspass i Bergsjön. Syftet med träningskvällarna är att få ovana motionärer att få upp ögonen för löpning, en motionsform som är gratis att göra i naturen.

Löpning som väg till hälsa och glädje

Christer Andersson verksamhetschef och läkare på Bergsjön Vårdcentral är den som tagit initiativet till Bergsjöloppet. Tanken föddes av att han i sitt arbete som läkare möter patienter som lider av diabetes och kronisk värk. Sjukdomar som kan lindras med motion. Ur den erfarenheten uppkom idén om att få människorna i stadsdelen i rörelse genom ett motionslopp. Ett lopp där alla ska kunna vara med och där ekonomiska och språkliga förutsättningar inte ska vara ett hinder. Ett motionslopp som ska vara helt gratis att delta i och som äger rum på hemmaplan i den egna stadsdelen.

Bergsjöloppet 2016 äger rum den 17 september, välkommen!

Läs mer på Bergsjöloppets webbsida!

 

 

Kommentarfunktionen är stängd