Bergsjön Vårdcentral och BVC öppnar jourcentral

Sorterad i Allmänmedicin, Bergsjön, Bvc, Göteborg, Nyheter, Patienter, Schema, Vårdcentral av på december 18, 2017

Blogg_bild2NY

För att ytterligare utöka servicen till sina patienter håller Nötkärnan Bergsjön Vårdcentral och BVC, från och med 1 januari 2018, öppet även på kvällar och helger. Den utökade verksamheten kallas Bergsjön Jourcentral och tar hand om dig som behöver enklare vård utanför ordinarie öppettider.

Till Bergsjön Jourcentral är du välkommen under kvällar och helger om du har besvär som inte kan vänta till nästa dag. Du får träffa en sjuksköterska och vid behov även en läkare som gör en bedömning av ditt hälsoläge.

Det vi kan hjälpa dig med är till exempel: infektioner i luftvägarna, öroninflammation, halsfluss, urinvägsinfektioner, sårskador, fallskador, andningsbesvär, bröstsmärtor och allergiska reaktioner.

Eftersom Jourcentralen har begränsad bemanning: en läkare, en sjuksköterska och en undersköterska per arbetspass, hänvisar vi besvär som kräver längre utredning och djupare undersökning till din ordinarie vårdcentral. Detsamma gäller om du behöver förlänga en sjukskrivning eller förnya ett recept.

Efterfrågan på längre öppettider har ökat stadigt de senaste åren, berättar Christer Andersson, verksamhetschef på Bergsjön Vårdcentral.

– Det är så vårt samhälle ser ut idag, och då behöver vi anpassa oss efter det.

Christer Andersson menar också att Jourcentralen kan hjälpa till att avlasta akutmottagningarna.

– Jourcentralen är ett utmärkt alternativ för åkommor som kanske inte alltid är så allvarliga, men där snabb hjälp är värdefull för patienten.

Varmt välkommen till Bergsjön Jourcentral!

Öppettider
Vardagar 17–22
Helger och röda dagar 10–16

För mer information, kontakta verksamhetschef Christer Andersson.
christer.andersson@notkarnan.se

 

Kommentarfunktionen är stängd