Nötkärnan+ – nu blir vi ännu bättre

Sorterad i Bergsjön, Bvc, Göteborg, Läkare, Nyheter, Patienter, Vårdcentral av på juli 10, 2020
Vi har under de senaste åren sett hur allt fler patienter väljer Bergsjön Vårdcentral och det gör oss såklart både väldigt stolta och glada! Samtidigt har vi insett att för att kunna behålla samma höga kvalitet och tillgänglighet behöver vi förändra och förbättra möjligheten att boka tid hos oss.
Därför har vi i snart ett år arbetat hårt för att bygga en digital lösning som gör besöket hos oss enklare, smartare och mer anpassad till er vardag. Den nya tjänsten kallar vi Nötkärnan+ och är början på en digital resa som kommer göra oss ännu bättre.

Hur möjliggör vi allt detta?

Den korta, snabba versionen

Med Nötkärnan+ kan du logga in, lista dig, välja läkare, tid och om du behöver tolk och därefter betala för besöket direkt på hemsidan. Det enda du behöver göra sen är att komma till oss och sätta dig i väntrummet 15 minuter innan ditt bokade besök. Vi kan redan när du loggar in se om du är listad, om du har valt en fast läkare och om du har frikort och därefter styra kostnaden för besöket. För att kunna använda tjänsten måste du ha tillgång till ett BankID.

Den längre versionen

  • Med Nötkärnan+ kan patienter logga in med BankID och antingen registrera sig eller uppdatera sina redan befintliga uppgifter.
  • Vi kan redan när du loggar in se om du har en fast läkare, om du är listad eller hur mycket du har kvar till att uppnå frikort.
  • Om du redan är listad hos oss och sedan tidigare har en fast läkare kan du, om det finns lediga tider, boka en tid samma dag.
  • Om du inte är listad kan du välja att lista dig. Du kommer då att få signera dokument för listning när du besöker vårdcentralen. Listningen registreras alltid dagen efter att du skrivit under det fysiska dokumentet.
  • Du kan som patient välja om du vill ha en tolk när du träffar läkaren och vilken tolk du är i behov av.
  • När det är dags att betala för besöket så justeras summan efter om du är listad hos oss eller om du har uppnått frikort. Efter att du betalat patientavgiften så uppdateras ditt frikort automatiskt så att det nya beloppet läggs till.
  • När du bokat ett besök med din läkare så kommer du att få epost med bokningsbekräftelse, kvitto och information om vilken tid du behöver vara på vårdcentralen senast.
  • Du kan alltid avboka besöket fram till besökstiden och då får du pengarna tillbaka.
  • Det här innebär att du kan boka en tid med din läkare samma dag och befinna dig på vårdcentralen endast en kvart innan ditt besök.
För att börja använda tjänsten behöver du gå till vår nya hemsida och klicka på knappen “boka tid hos din läkare”. Det här är den första versionen av vår nya tjänst, en så kallad beta-version. Det betyder att det kan förekomma buggar och liknande, så därför ber om förståelse och tålamod om något skulle bli fel. I framtiden kommer vi att erbjuda fler funktioner i tjänsten och göra vardagen ännu lättare för er.
Med vänlig hälsning,
Christer Andersson
VD och verksamhetschef

Kommentarfunktionen är stängd