Nu är det officiellt: en av världens vackraste byggnader ligger i Bergsjön

Sorterad i Bergsjön, Göteborg, Vår Historia av på november 21, 2016

Bergsjön Vårdcentral vinner World Architecture Festival Awards

I hård konkurrens med byggnader från alla världens hörn tog Bergsjön Vårdcentral hem det prestigefyllda priset för bästa byggnad i klassen Health – Completed Buildings på World Architecture Festival.

– Underbara nyheter! Vi är väldigt stolta över utmärkelsen, säger Christer Andersson verksamhetschef på Bergsjön Vårdcentral.

Vårdcentralens nyskapande design har redan fått en hel del uppmärksamhet på hemmaplan och visade sig klara konkurrensen fint även internationellt. World Architecture Festival är världens största globala arkitekturevent, årets upplaga hölls i Berlin 16–18 november.

Bergsjön Vårdcentral är designad av Gert Wingårdh och Anders Olausson på Wingårdh Arkitektkontor. Byggnaden är även nominerad till det svenska Kasper Salin-priset som delas ut på Arkitekturgalan den 29 november på Cirkus i Stockholm. Vi håller tummarna där med.

Ända sedan starten 2009 har Bergsjön Vårdcentral haft fullt fokus på att möta sina besökares olika behov. Med sitt unika arbetssätt med egna tolkar och drop-in fyller vårdcentralen en viktig funktion i området. Men så småningom blev bristen på utrymme ett hinder i arbetet, söktrycket var stort och lokalerna räckte inte till. Därför bestämde de sig för att bygga nytt, en långsiktig och egenfinansierad satsning som invigdes våren 2016. Idag är en stor del av stadsdelens invånare listade här.

Etiketter: , , , ,

Kommentarfunktionen är stängd